Neuro4 Profiel

Een neurotransmitter profiel is te maken aan de hand van een aantal stellingen en geeft weer hoe je NU bent. Lifestyle, voeding, beweging en suppletie zijn zaken die je allemaal zelf ter hand kunt nemen. Daarmee is het mogelijk om je conditie te verbeteren bij vermoeidheid en klachten als overprikkeling door straling of toxinen, of door je  leefomstandigheden aan te pakken.

Een persoonlijk online profiel en een uitgebreid telefonisch advies (half uur) na de uitslag kost 99,00. Wanneer u bij mij een traject volgt wordt het profiel geïntegreerd in de consulten. Aan de hand van uw eigen neurotransmitter profiel maken we een effectief behandelplan, waardoor u zich snel beter zult voelen. Voor het eerste consult zal ik je vragen deze in te vullen. De test bestaat uit zo’n 300 stellingen. De uitkomst van de Neuro4-profieltest geeft weer hoe je functioneert, hoeveel je zou kunnen presteren en nog belangrijker: het herstelvermogen van je lichaam.

Benieuwd naar jouw profiel? Vul de quickscan in en neem contact op.

 

Om welke stoffen gaat het?

De test maakt duidelijk in hoeverre de stoffen dopamine, acetylcholine, GABA en serotonine in je lichaam aanwezig zijn. Dopamine en acetylcholine kun je vergelijken met het gaspedaal in je auto. Dopamine zorgt voor een goed voltage (spanningsboog) in je hersenen en zenuwbanen. Hoe meer je ervan hebt des te rustiger en zelfverzekerder je je voelt. Je stelt niets uit maar doet iets meteen. Je reageert adequaat op stress en je kunt presteren ongeacht welke situatie.

Acetylcholine Is je tweede gaspedaal en bepaalt de trefkracht. Met andere woorden je richt je aandacht op het maken van een tekening of op het houden van een goed gesprek, of op het leren uit een boek en acetylcholine bepaalt hoe lang je je concentratie kunt volhouden en daarmee een resultaat kan bereiken.

Als er twee keer een gaspedaal in je lichaam zit dan heb je ook minstens twee keer een rem nodig. De eerste rem is GABA (gamma amino butryc acid). Genoeg GABA zorgt voor balans in je hoofd en je lichaam. Het zorgt voor een goede prikkelverwerking en geeft je de mogelijkheid om lekker in te slapen en door te slapen.

Serotonine is de tweede rem en zorgt voor herstel. Serotonine bepaalt je ritme. Als je uit je ritme gaat (blijf eens 24 uur wakker of bij een verhuizing, stress op je werk enzovoorts) dan kost het tijd om er weer in te komen en is meestal je humeur die er het eerste onder te lijden krijgt. Wie ’s ochtends moe en/of sacherijnig opstaat heeft een tekort aan serotonine gehad. Hierdoor is er te weinig melatonine aangemaakt en een tekort aan groeihormoon ontstaat bij het uitblijven van diepe slaap.

Vermoeidheid, uitstelgedrag en motivatieverlies zijn kenmerken van een lage dopamine waarde. Een te lage waarde van acetylcholine geeft bijvoorbeeld langere reactiesnelheden, minder snel denken en vergeetachtigheid. Bij lage waardes van GABA kun je stressgevoeliger zijn, piekeren (niet stoppen met denken) en verlies aan structuur ervaren. Slaapproblemen, sneller ontvlambaar en wisselingen in stemming worden gezien bij lage waardes van serotonine.

Voorbeeld

Hieronder vind je een score van een sporter met een blessure, wiens herstelvermogen te laag is en wiens prestatievermogen nog best goed is te noemen.

In het tweede plaatje zie je zijn uitslag na vier maanden suppletie, lifestyle-aanpassingen en aangepast eten. Te zien is dat alle scores omhoog zijn gegaan, maar vooral prestatievermogen en herstelvermogen zijn enorm toegenomen. Hij was inmiddels blessure vrij.

 

Wil je weten of jij tekorten hebt? Vraag dan een Neuro4 Profiel aan.