Neurotransmitterprofiel

Psycho-Neuro-Endocrino-Immunologie is een relatief jonge wetenschap die de onderlinge beïnvloeding van de psyche, het denken en gedrag en het effect daarvan op het lichaam, bestudeert en behandelt. PNEI is de medische wetenschap die relaties onderzoekt en verbanden legt tussen o.a. ons brein, zenuwstelsel, immuunsysteem en hormonen. 

afbeelding-neuro4

Het menselijk lichaam bestaat uit een veelomvattende samenwerking tussen organen, systemen en gedragingen zoals slapen, waken, denken, onthouden, waarnemen, spreken, voelen, bewegen en handelen. Neurotransmitters zijn de boodschappers in ons lichaam die dit alles regelen en bepalen in grote mate hoe we ons voelen en wat wij doen. Alles wat we consumeren, het voedsel en de voedingssupplementen die we tot ons nemen, heeft invloed op onze neurotransmitter systemen. De belangrijkste neurotransmitters zijn acetylcholine, dopamine, GABA en serotonine. Met behulp van voedingsadviezen, de juiste beweging en het gericht adviseren van voedingssupplementen kunnen we de belangrijkste neurotransmitters selectief beïnvloeden. Aan de hand van uw eigen neurotransmitter profiel maken we een effectief behandelplan, waardoor u zich snel beter zult voelen. Een persoonlijk online profiel en een uitgebreid telefonisch advies (half uur) na de uitslag kost 99,00. Wanneer u bij mij een traject volgt wordt het profiel geïntegreerd in de consulten.

Vermoeidheid, uitstelgedrag en motivatieverlies zijn kenmerken van een lage dopamine waarde. Een te lage waarde van acetylcholine geeft bijvoorbeeld langere reactiesnelheden, minder snel denken en vergeetachtigheid. Bij lage waardes van GABA kun je stressgevoeliger zijn, piekeren (niet stoppen met denken) en verlies aan structuur. Slaapproblemen, sneller ontvlambaar en wisselingen in stemming worden gezien bij lage waardes van serotonine.

Een methode, die een goede eerste indruk kan geven van het evenwicht van deze 4 neurotransmitters is het Neuro4Profiel.

Wil je weten of jij tekorten hebt? Vul hier de quickscan in of  vraag  een Neuro4 Profiel aan.