Over mij

Welkom op mijn website, mijn naam is Cora van Wijnen- van Poortvliet.

 

Middels een maatwerktraject met aandacht voor leefstijl en voeding help ik je graag om je minder moe en beter in je vel te laten voelen. Je leefstijl veranderen is best lastig. Daarom gebruiken we, indien gewenst, principes uit Acceptance and Commitment Therapy  (ACT). Het doel is het vergroten van je flexibiliteit en veerkracht waardoor je op een andere manier met (vervelende) gedachten en gevoelens kunt omgaan.

Door de combinatie van empathie, praktische en psychologische kennis sluit ik uitstekend aan op jouw specifieke hulpvraag.

Of je nu hormonale, burn out klachten, (chronische) vermoeidheidsklachten, fibromyalgie of schildklier problemen hebt: je bent welkom in mijn praktijk!

Behandelingen bij mij zijn meestal kortdurend, oplossings- en doelgericht. Hierbij richten we ons vooral op het hier en nu en de toekomst. Als gebeurtenissen uit het verleden dit belemmeren, besteden we hier de nodige aandacht aan. Meestal duurt de begeleiding niet langer dan 5-8 gesprekken. Cliënten merken doorgaans dat de kwaliteit van hun leven op verschillende gebieden verbetert, tijdens en na de behandeling.

Uit eigen ervaring weet ik welk effect voeding op je mentale maar ook lichamelijke functioneren heeft. De laatste jaren wordt dit effect steeds vaker wetenschappelijk ondersteund. Voeding en leefstijl bepalen of je je goed of slecht, gezond of ongezond voelt. Hierdoor ben ik me verder gaan specialiseren in voedingspsychologie.

Aan de universiteit heb ik een Master Levenslooppsychologie behaald, een vrij nieuwe richting waarin men uitgaat van de Positieve Psychologie.
Concreet: het versterken van sterke eigenschappen en veerkracht: kracht in plaats van klacht.

Aan de ACT academie heb ik een opleiding tot ACT psycholoog gevolgd.

De post HBO opleiding Psycho Neuro Endocrinologie Immunologie (CellCare te Putten, 2018) helpt bij het begrijpen van het ontstaan van ziekte en vooral wat er aan te doen is middels orthomoleculaire adviezen. Tevens heb ik bij Cellcare de PNEI Advanced en Nutrigenomics (over DNA en voedingsadvies) succesvol afgerond.

Als HBO opgeleid verpleegkundige was ik meer dan 25 jaar werkzaam in een algemeen ziekenhuis, waarvan een lange periode op de Intensive Care.

Ik ben aangesloten bij de NFG waardoor consulten kunnen worden vergoed.